Conducerea PSD vrea ca imnul României să fie intonat la toate competițiile sportive naționale

Postat la: 14.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Conducerea PSD vrea ca imnul României să fie intonat la toate competițiile sportive naționale

Un proiect depus de conducerea PSD la Camera Deputaţilor prevede ca imnul naţional să fie intonat înaintea tururor competiţiilor sportive desfăşurate la nivel naţional. Proiectul este depus de conducerea PSD la Camera Deputaţilor.

Iniţativa vine după scandalul imens provocat de Ministrul tineretului şi sportului, Elisabeta Lipă, care a declarat că legea nu permite intonarea imnului înaintea competiţiilor sportive interne. Astfel de momente ar putea deveni o obişnuinţă înaintea competiţiilor sportive oficiale. Asta prevede proiectul de lege depus de social-democraţii Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Neacșu, Florin Pâslaru, Florin Iordache, Gabriela Firea și Mihai Fifor.

Potrivit expunerii de motive, modificările la legea privind arborarea drapelului României şi intonarea imnului național a fost cerută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Totul după imensul scandal provocat de o declaraţie a ministrului sportului, Elisabeta Lipă care a susţinut că legea interzice intonarea imnului de stat înaintea competiţiilor interne. Afirmaţiile lui Lipă veneau după incidentele petrecute la un meci de baschet feminin desfăşurat la Sfântul Gheorghe între echipa locală şi Universitatea Cluj. Suporterii gazdelor au cântat atunci imnul Tinutului Secuiesc, moment în care jucătoarele echipei din Cluj şi-au reluat încălzirea

loading...
PUTETI CITI SI...