Comisia specială pentru legile justiţiei dezbate proiectul Codului de procedură civilă

Postat la: 04.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Comisia specială pentru legile justiţiei dezbate proiectul Codului de procedură civilă

Comisia specială pentru legile justiţiei dezbate proiectul Codului de procedură civilă. În ședința de luni, sunt discutate amendamentele propuse de deputați la proiectul de modificare a Codului de Procedură civilă, adoptat săptămâna trecută de Senat.

Membrii comisiei speciale pentru legile justiției se întrunesc la ora 12 pentru a dezbate propunerile de modificare a Codului de procedură civilă care urmează să fie votate de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, estimează că proiectul Codului de procedură civilă va fi adoptat miercuri de Camera Deputaților, urmând să fie trimis președintelui pentru promulgare.

În 29 mai, Senatul a adoptat propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură civilă, prin care o cincime din prevederile acestuia au fost schimbate, notează sursa citată. Printre modificări se numără eliminarea obligativității asistării de un avocat de un consilier juridic a cetățenilor care vor să facă recurs. O altă schimbare vizează obligativitatea depoziției și declarațiilor unui martor în timpul unui proces, fără să treacă prin filtrul judecătorului. Pe 20 martie, Plenul Camerei Deputaților a adoptat în regim de urgență, modificările la legile justiției, după ce comisia Iordache a finalizat rapoartele la cele trei legi ale justiției, 303, 304 și 317.

loading...
PUTETI CITI SI...