Cod Rutier 2018: Amenzi usturatoare pentru soferii care nu respecta aceste reguli. Sunt obligatorii

Postat la: 25.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cod Rutier 2018: Amenzi usturatoare pentru soferii care nu respecta aceste reguli. Sunt obligatorii

Printre modificarile aduse anul acesta Codului rutier se numara si cele privind circulatia in conditii de polei. Nerespectarea noilor reguli atrage dupa sine amenzi uriase.

Astfel, soferii care, odata cu inrautatirea conditiilor meteorologice, nu isi echipeaza autorismele cu anvelope de iarna risca sa ramana fara certificat de inmatriculare si sa plateasca amenzi intre 1.305 de lei si 2.900 de lei. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in cazul in care se circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Pe de alta parte, devine obligatorie adaptarea vitezei la conditiile de trafic. Daca partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, viteza de rulare trebuie sa permita oprirea in siguranta a masinii, pe un drum alunecos, distanta de franare este mult mai mare. In acelasi timp, daca este gheata sau polei, mecanismele de directie si franare nu trebuie actionate brusc, recomandarea vizand utilizarea cu precadere a franei de motor. De asemenea, in astfel de situatii, trebuie evitate depasirile. Condusul pe timp de noapte trebuie, totodata, redus la maxim.

loading...
PUTETI CITI SI...