Cine va fi noul secretar general al Guvernului

Postat la: 11.10.2017 08:47 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine va fi noul secretar general al Guvernului

Actualul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, va fi presedintele Curtii de Conturi a Romaniei pentru urmatorii noua ani. Ca atare, pe locul sau lasat liber la Guvern se da o lupta acerba.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, cele mai mari sanse pentru a ajunge secretar general al Givernului le are consilierul primului ministru Marius Iulian Carabulea. Acesta a lucrat cu Mihai Tudose cand acesta era ministrul Economiei in cabinetul Ponta, iar in guvernarea Dragnea a trecut putin ca secretar general la Ministerul Turismului, dupa care a mers, tot ca secretar general, la Ministerul Economiei cand Tudose a revenit la butoanele acestui minister.

La scurt timp dupa ce Tudose a ajuns premier, Carabulea a devenit consilierul acestuia la Palatul Victoria. Insa, potrivit ultimei declaratii de avere, Carabulea mentioneaza ca in 2016 a activat la Ministerul Fondurilor Europene si facut parte din trei consilii de administratie de unde a fost remunerat cam cu aceiasi bani cat a primit si ca angajat al acestui minister. In carti pentru postul de secretar general al Guvernului ar mai fi deputatul PSD de Bucuresti, Dumitru Chirita, dar acesta inca nu este prea horatat sa faca acest pas pentru ca ii este foarte bine ca parlamentar.

Ion Teleanu