Cinci suspecți de terorism care călătoreau de la Bucureşti către Istanbul

Postat la: 21.04.2017 09:52 | Scris de: ZIUA NEWS

Cinci suspecți de terorism care călătoreau de la Bucureşti către Istanbul

Cinci suspecți de terorism care călătoreau de la Bucureşti către Istanbul au fost arestați de autoritățile bulgare. Aceștia sunt suspectați de implicare în activități teroriste şi au fost arestaţi la punctul de frontieră Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia.

Cinci suspecți de terorism au fost reținuți. Conform unui comunicat difuzat de Agenția de stat bulgară pentru securitate națională (SANS), cei cinci au fost arestați pe data de 12 aprilie în timp ce călătoreau cu trenul de la București către Istanbul. În text se menționează că autoritățile bulgare au motive suficiente să considere că suspecții sunt simpatizanți ai unei organizații teroriste. Comportamentul lor prezintă semne de radicalizare, tipice combatanților teroriști străini.

Conform informațiilor obținute de autoritățile bulgare, patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate în susținerea unei organizații teroriste active în Siria și Irak, iar minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste.