Cinci intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea a 11 urşi din Buşteni

Postat la: 13.11.2017 09:04 | Scris de: ZIUA NEWS

Cinci intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea a 11 urşi din Buşteni

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, jandarmii au intervenit, la acest sfârşit de săptămnână de cinci ori pentru a alunga 11 urşi care au ieşit din pădure pentru a căuta hrană în curţile localnicilor din staţiunea Buşteni sau la tomberoane'

De fiecare dată intervenţiile au avut loc în urma unor apeluri la 112. Urşii au fost alungaţi în pădure, jandarmii folosind-se de semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor de intervenţie. Cea mai recentă acţiune de acest fel a avut loc duminică seară, la ora 18:30, a precizat sursa citată. Tot în acest sfârşit de săptămână ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în judeţul Prahova, unde s-a declarat susţinătorul ideii conform căreia urşii ar trebui împuşcaţi.

„De ce să nu-i împuşcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal, să fie foarte clar!", a susţinut Petre Daea, continuând: "Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem şi împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun".

loading...