Chirurgul Irinel Popescu a intrat în vizorul ANI

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Chirurgul Irinel Popescu a intrat în vizorul ANI

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, mirajul proiectelor europene, dar și „lăcomia" pentru cumulul de funcții și calități academice l-au determinat pe chirurgul Irinel Popescu să semneze contracte pentru care este plătit ca și cum ar munci, în medie, peste 20 de ore/zi.

Zi de zi, practic, Irinel Popescu este profesor universitar la UMF „Carol Davila", chirurg și șef de secție la Institutul Clinic Fundeni, prorector și director de cercetare la Universitatea „Titu Maiorescu" (privată), chirurg și coordonator al secției de chirurgie la Spitalul privat „Oncofort" și manager, coordonator sau director de proiect la trei proiecte europene, unul pentru Academnia Medicală (unde este și președinte) și două pentru Institutul clinic Fundeni.

Agenția Națională de Integritate a început să verifice incompatibilitățile și conflictele de interese care ar fi apărut între toate calitățile de mai sus. Cu această ocazie s-ar putea constata și că Irinel Popescu ar fi încasat ilegal indemnizațiile de la proiectele europene, deoarece a depășit limita legală de număr de ore plătite (maxim 13 ore/zi, potrivit legislației europene. La rândul său UMF „Carol Davila" ne-a comunicat că ar putea demara o anchetă pentru posibila încălcare, de către Irinel Popescu, a prevederilor Legii educației naționale (1/2011).

loading...
PUTETI CITI SI...