Cetăţenii Republicii Moldova, aşteptaţi să "voteze" unirea cu România la Marea Adunare Naţională la Chişinău

Postat la: 04.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cetăţenii Republicii Moldova, aşteptaţi să

Cetăţenii R. Moldova sunt aşteptaţi, duminică, să voteze unirea cu România, în cadrul Marii Adunări Naţionale, organizată la Chişinău, urmată de un marş pe jos spre Prut, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

"Cetăţenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. Duminică, 5 iulie, toţi cei care consideră că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice şi sociale interne, dar şi în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun", se arată în comunicat.

Convocată de Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Marea Adunare Naţională va fi a patra astfel de manifestaţie din istoria statului format în urma destrămării URSS. Blocul Unităţii Naţionale este format din 22 de entităţi nonguvernamentale, printre care Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi şi Victime ale Represiunilor din Moldova.

"După Marile Adunări Naţionale din 1989, 1990 şi 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea şi pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv", precizează sursa citată.

"Marea Adunare Naţională reprezintă expresia voinţei populare şi dovada faptului că populaţia din satele, oraşele şi raioanele Republicii Moldova au un cuvânt de spus cu privire la deciziile pe care le iau politicienii şi care îi vizează pe ei în mod direct", mai precizează Acţiunea 2012. "Îi chemăm pe toţi oamenii din raioanele Republicii Moldova să se organizeze în echipe şi să vină la Chişinău, la Marea Adunare Naţională, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra că împreună suntem o forţă", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul BUN, citat în comunicat.

Reprezentanţii tuturor categoriilor sociale vor ţine discursuri pe scena special amenajată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Marea Adunare Naţională începe duminică la ora 14:00, după care mii de participanţi vor porni în marş pe jos, spre Prut, unde pe 11 iulie va avea loc Podul de Flori de la Ungheni.

 

loading...
PUTETI CITI SI...