Cere milioane de euro în 32 de procese. Un om de afaceri din Alba Iulia a executat silit Vodafone de două ori

Postat la: 20.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cere milioane de euro în 32 de procese. Un om de afaceri din Alba Iulia a executat silit Vodafone de două ori

Un om de afaceri din Alba Iulia se judecă cu Vodafone în mai multe procese cu o miză de aproximativ 18 milioane de euro. Claudiu Crișan este proprietarul "Mobi Star" SRL, în urmă cu câțiva ani pe locul al treilea între dealerii Vodafone la nivel național, însă în prezent o "afacere" în faliment.

Acesta spune că, din cauza Vodafone România, a fost forțat să își închidă toate cele aproape 50 de magazine pe care le deținea în toată țara. De remarcat că "Mobi Star" SRL a reușit să câștige deja două procese în fața "Vodafone România" SA pentru facturi și penalități de întârziere. Firma din Alba a reușit să execute furnizorul de telefonie mobilă pentru întreaga sumă prin executor judecătoresc și chiar să-i blocheze conturile de două ori. "Mobi Star" era dealer Vodafone din anul 2001. Telefonia mobilă era încă ceva miraculos în România, astfel încât afacerile în acest domeniu mergeau foarte bine. În acest context, Claudiu Crișan a reușit ca în 13 ani să deschidă aproximativ 50 de magazine în toată țara.

"În 2011, au început notificările cu privire la închiderea magazinelor, de fapt la retragerea autorizației de funcționare în numele Vodafone, altfel urmând să ne fie aplicată o penalizare de 100 de euro pentru fiecare zi de întârziere. În 2012, ne-au făcut notificare pentru închiderea a 9 magazine, fără explicații. Magazinele închise au fost preluate de alți dealeri. Motivația: și-a schimbat Vodafone strategia de vânzări și marketing față de momentul autorizării" spune Claudiu Crișan pentru alba24.ro.

Proprietarul Mobi Star nu a vrut să închidă magazinele pentru că, spune el, erau profitabile. Atunci, a mai spus acesta, Vodafone a blocat încărcarea electronică, care reprezenta 90% din încasările în numerar și l-a pus pe dealer pe butuci, în imposibilitatea de a mai face plăți. "După asta, au cerut plata în avans a tuturor achizițiilor: marfă și încărcări electronice, lucru imposibil după ce busese blocat fluxul financiar" a adăugat omul de afaceri.

În ianuarie 2013, dealerul a fost forțat să cedeze magazinul de la București și cel de la Cluj Napoca pentru 2500 de euro bucata. În iunie 2017, Mobi Star a intrat în faliment, însă proprietarul nu a vrut să renunțe, considerând că la mijloc a fost o strategie a Vodafone de a falimenta dealerii pentru a face loc propriei rețele de vânzări. Din acest motiv, Crișan a deschis 32 de procese în care solicită Vodafone prejudicii de câteva zeci de milioane de lei, calculate până în 2017. La acestea se adaugă penalizări de 0,15% pe zi, până la stingerea conflictului. Aceste dosare au ca obiect constatarea nulității absolute a compensării bipartite a ordinelor de plată.

Mobi Star SRL a câștigat deja două procese cu Vodafone România SA prin care a obligat compania de telefonie să-i plătească contravaloarea unor facturi precum și a penalităților de întârziere de 0,15% pe zi, calculate de la data scadenței fiecărei facturi și până la achitarea integrală a datoriei. Inițial, Vodafone nu a vrut să plătească însă firma din Alba Iulia a apelat la un executor judecătoresc. Dosarul s-a judecat la Tribunalul București, la secția a VI-a Civilă. Vodafone a plătit abia după ce i-au fost blocate, de două ori, conturile.

loading...
PUTETI CITI SI...