Ce declarații a făcut Stelian Tănase, după ce ANAF a deblocat conturile TVR

Postat la: 30.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce declarații a făcut Stelian Tănase, după ce ANAF a deblocat conturile TVR

Preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a declarat, joi, după ce conturile TVR au fost deblocate de către ANAF, că salariile angajaţilor instituţiei nu ar mai trebui tăiate, însă o hotârâre va fi luată săptămâna viitoare, informează Mediafax.

Stelian Tănase a făcut aceste afirmaţii, joi, în curtea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), unde a fost aşteptat de aproximativ o sută de angajaţi ai instituţiei. Unii dintre aceştia i-au cerut demisia, potrivit unei înregistrări video care a fost publicată pe site-ul stiri.tvr.ro. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a ridicat, joi, poprirea pe conturile Televiziunii Române, în urma achitării datoriei scadente de 10,3 milioane de lei către bugetul de stat. Însă, în acest moment, datoria fiscală totală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

Stelian Tănase a anunţat plătirea datoriei către bugetul de stat în faţa angajaţilor care pichetau clădirea din TVR în care se află biroul acestuia. Angajaţii sunt nemulţumiţi de recenta decizie a Consiliului de Administraţie al TVR de a tăia salariile cu 20%. "Ieri am vorbit cu Ştefan Diaconu (preşedintele ANAF, n.r.), l-am anunţat că datoria a fost achitată şi trebuie să ne deblocheze conturile", a spus Stelian Tănase în faţa angajaţilor.

Stelian Tănase le-a mai spus angajaţilor că, în opinia sa, salariile angajaţilor nu ar mai trebui tăiate, însă o hotărâre va fi luată săptămâna viitoare, în Consiliul de Administraţie al instituţiei. "Dacă vreţi să fac o presupunere, cred că nu. Dar trebuie să întrunesc acordul... aici e o conducere colectivă, e ca la colhoz, ca la bolşevici, toată lumea gândeşte, nu răspunde nimeni", a mai spus Stelian Tănase.

Peste câteva luni, o altă datorie a TVR la bugetul de stat ar putea să se prescrie. În aceste condiţii, ANAF ar putea bloca din nou conturile instituţiei. "Care este, de fapt, soluţia acestei probleme? Ca, până în octombrie, să căpătăm amnistie fiscală pe baza planului de măsuri serios, bine întocmit din punct de vedere economic, către Ministerul de Finanţe", a mai spus Stelian Tănase.

Consiliul de Administraţie al TVR a hotărât, marţi, reducerea zilelor lucrătoare ale angajaţilor SRTv de la cinci la patru, pe săptămână, şi implicit reducerea salariilor acestora cu 20%. Ulterior, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv, a atacat în instaţă această decizie, considerând-o ilegală.

 

loading...
PUTETI CITI SI...