Ce afaceri avea Rockefeller in România, miliardarul care a murit la 101 ani

Postat la: 20.03.2017 19:00 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce afaceri avea Rockefeller in România, miliardarul care a murit la 101 ani

David Rockefeller, cel mai longeviv miliardar al lumii s-a stins din viață luni dimineață. El a murit în somn, din cauza unor probleme cu inima, la varsta de 101 ani.

Rockefeller avea o avere estimată la 3,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Prin intermediul fondului de investiții Europa Capital, acesta era prezent și pe piața imobiliară din România.

Europa Capital, parte din grupul financiar american Rockefeller, a dezvoltat în România alături de RPF Development două ansambluri rezidenţiale la Bucureşti: Vitan Residence şi Tineretului Park. În anul 2014, fondul de investiții deținut de David Rockefeller anunța pe site-ul oficial vânzarea a 150 de apartamente în complexul Vitan Residence.

De asemenea, Europa Capital mai are în dezvoltare în parteneriat cu spaniolii de la Graells & Llonch un parc industrial la Turda. Despre acest proiect, capital.ro informa în anul 2012 că va înghiţi, până la finalizare, circa 200 milioane euro și că viitoarele clădiri vor fi amplasate pe un teren de 22 ha.