Catedrala Neamului. Oamenii au rupt gardurile jandarmilor și au dat navala in altar

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Catedrala Neamului. Oamenii au rupt gardurile jandarmilor și au dat navala in altar

Incidente la Catedrala Mântuirii Neamului. Oamenii au distrus gardurile și s-au îmbulzit spre altar, rupând rândurile de jandarmi.

Scene violente la Catedrala Mânturii Neamului. După ce în weekend oamenii s-au înghesuit la sfințirea locașului de cult, joi violențele au escaladat. Credincioșii au rupt cordoanele de jandarmi și au încercat să intre cu forța în catedrală. Mai multe persoane au fost rănite după ce au căzut pe scări. Este coadă imensă la Catedrala Mântuirii Neamului în ultima zi în care credincioşii pot trece prin altarul lăcaşului de cult. Mii de oameni stau încă în ger pentru putea vedea altarul, scrie Antena3.

Între timp, preoţii fac ultimele pregătiri pentru slujba de Sf Andrei, care va fi oficiată de Patriarhul Daniel. Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, va fi săvârșită în seara zilei de joi, 29 noiembrie 2018, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, începând cu ora 18.00. În ziua de vineri, 30 noiembrie 2018, cu prilejul sărbătorii Sf. Ap. Andrei, cel de-al doilea hram al Catedralei Naționale, începând cu ora 9.30, în Catedrala Naţională, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

loading...
PUTETI CITI SI...