Cătălin Predoiu: "Ponta se autodenunță și sare cu picioarele pe Justiție"

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cătălin Predoiu:

COMUNICAT DE PRESA. Ponta a dat ieri semnalul că PSD a intrat în război deschis cu procurorii și judecătorii, că nu există limite în lupta cu legea și că nu se vor opri indiferent de consecințele pentru România. Economia, educația sau prestigiul internațional al României sunt note de subsol pentru un Guvern și un partid care își canalizează toate eforturile să-si scape liderii de închisoare.

Guvernele Ponta numără nu mai puțin de 13 membri inculpați sau pentru care s-a cerut ridicarea imunității, arestați preventiv, trimiși în judecată sau condamnați. Împreună cu Tăriceanu și sprijinit de PSD, Ponta a implicat și puterea legislativă și puterea executivă într-un conflict fără precedent cu puterea judecătorească. Ieri, dl Ponta a declarat: "s-a decis in instanta ca doar el (n.n. Liviu Dragnea) să plătească ce am făcut cu toții [...]Va fi in continuare partenerul meu". Partenerul Dragnea a fost condamnat în primă instanță pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, adică pentru furt de voturi.

Tot ieri, dl Ponta a acuzat DNA că fabrică dosare politice, cu referire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, partener de avocatură al dl Ponta, trimisă Parlamentului de procurorii anticorupție. Dan Șova este urmărit penal pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, adică, conform DNA, pentru furt din bani publici prin intermediul casei de avocatură "Șova și Asociații", din care a făcut parte și dl Ponta. Declarațiile urmează unui șir interminabil de inițiative legislative ale PSD care urmăresc mutilarea legii ANI, intimidarea procurorilor, eliminarea arestului preventiv pentru corupți, dezincriminarea conflictului de interese sau modificarea substanțială a Codului de procedură penală și Codului penal.

Toate acestea nu mai sunt dezbatere publică, bătălie politică și nici măcar populism. PSD și Ponta folosesc instituțiile parlamentare și guvernamentale ca ciomag pentru a dărâma alte instituții ale statului român. Și toate astea cu un singur scop: să supraviețuiască, să fure și să scape nepedepsiți. E un moment critic pentru viitorul democratic al României și pentru țara în care vrem să trăim. Justiția trebuie apărată, gălăgios dacă e cazul, căci cel mai bine se fură în liniște. Liniște atât de dragă domnilor Iliescu, Năstase și, cu voia dumneavoastră ultimul pe listă, Victor Ponta.

Cătălin Predoiu
Prim-vicepreședinte PNL

 

loading...
PUTETI CITI SI...