Canabisul ar putea fi legalizat în România. Anunțul ministrului Finanțelor

Postat la: 20.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Canabisul ar putea fi legalizat în România. Anunțul ministrului Finanțelor

Eugen Teodorovici a anunțat că se discută eventualitatea legalizării canabisului în scopuri medicinale în România. Ministrul Finanțelor spune că țara noastră ar urma să ia această decizie în condițiile în care Parlamentul European a adoptat o legislatie in domeniu.

"Am discutat şi eu ieri cu doamna ministru Pintea şi am aflat că este o astfel de comisie care se întruneşte la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a se analiza şi argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, adică pentru cei diagnosticaţi cel puţin în zona de cancer în fază terminală. Se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza în acest sens. Medical, este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare în scopuri medicinale a canabisului", a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Dacă și în alte țări europene sunt luate în calcul, de ce să nu analizezi?", a spus ministrul, care a adăugat că „În România, argumentele de ordin economic pălesc în fața altora ușor de dus la populație". Europarlamentarii au adopta în 14 februarie, la Strasbourg, o rezoluţie privind utilizarea canabisului în scopuri medicale şi fac apel la statele membre ale Uniunii Europene să profite de potenţialul acestor tipuri de medicamente.

În prezent, în România, Marijuana este inclusă în categoria drogurilor de risc. Potrivit legislaţiei în vigoare, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Multe țări din Europa sau cele două Americi au dezincriminat folosirea și deținerea de canabis, renunțând la pedepsele cu închisoarea pentru consumatori, dar doar un număr restrâns au mers atât de departe încât să legalizeze cultivarea și utilizarea sa.

loading...
PUTETI CITI SI...