Camera Deputaților: Directorii SRI, SIE, STS și SPP, numiți doar pentru 4 ani

Postat la: 03.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Camera Deputaților: Directorii SRI, SIE, STS și SPP, numiți doar pentru 4 ani

Camera Deputaților a adoptat, marți, tacit, patru proiecte legislative care limitează mandatele directorilor serviciilor de informații la patru ani, fără posibilitatea reînnoirii acestora.

Camera Deputaților a adoptat, marți, tacit, patru propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, a Legii nr.1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, a Legii nr.191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, precum și a Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit celor patru acte normative, directorii celor patru servicii de informații, anume directorii SRI, SIE, STS și SPP, vor fi numiți „pentru un singur mandat care nu poate depăși durata de patru ani". De asemenea, prim-adjuncții directorilor celor patru servicii de informații, precum și adjuncții, sunt și eu numiți tot „pentru un singur mandat care nu poate depăși durata de patru ani", mai prevăd proiectele de lege adoptat tacit în Camera Deputaților.

În prezent, legile de organizare și funcționare a SRI, SIE, SPP și STS nu conțin nicio prevedere legată de numărul posibil de mandate pe care le pot ocupa directorii acestora, prim-adjuncții și adjuncții. Proiectele de lege inițiate de deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, vor merge pentru dezbatere și vot la Senat, în calitate de cameră decizională.

loading...
PUTETI CITI SI...