Cadavre de porci cu pestă porcină au fost găsite într-o groapă de gunoi

Postat la: 02.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cadavre de porci cu pestă porcină au fost găsite într-o groapă de gunoi

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost depistat la două cadavre de porcine depistate într-o groapă de gunoi situate la marginea municipiului Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna.

Potrivit DSVSA Covasna, diagnosticul a fost confirmat de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

„Gospodăria afecată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor şi mijloacelor de transport.

De asemenea s-a procedat la dezinfecţia exploataţiei şi la ecarisarea cadavrelor. Din investigaţiile preliminare, animalele afectate au fost crescute în gospodărie timp de aproape un an, fiind furajate de cele mai multe ori cu resturi alimentare, provenite inclusiv din tomberoane şi platforme de gunoi. Porcinele nu erau identificate cu crotalii auriculare", se arată în comunicatul transmis vineri seara de reprezentanţii DSVSA Covasna.

Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!

loading...
PUTETI CITI SI...