Când scăpăm de ploi? Veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune

Postat la: 09.07.2018 10:25 | Scris de: ZIUA NEWS

Când scăpăm de ploi? Veştile de la meteorologi nu sunt deloc bune

Toată țara este vizată de furtuni. 18 județe din centru și sud se află până marți seara sub cod portocaliu de ploi abundente. În restul țării este cod galben. Vor fi chiar și 80 de litri/mp. În plus, râurile din bazinele hidrografice Vedea, Olt și Argeș amenință să iasă din matcă. Astfel, e și cod portocaliu de inundații în 13 județe.

În restul țării e cod galben, iar precipitațiile pot ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat. Din cauza ploilor abundente, multe râuri amenință să iasă din matcă. Și hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații. Hidrologii iau în calcul să emită chiar și coduri roșii. Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, că mesaje emise de ANM se referă la intensitatea şi evoluţia fenomenelor şi în urma acestora se înregistrează inundaţii. Conform acesteia, astăzi a plouat foarte mult, înregistrându-se chiar 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Ploile vor continua şi luni şi marţi, iar de miercuri acestea sunt mai temeperate, însă vom avea un grad destul de ridicat de umezeală. „Miercuri, joi şi vineri, indicele de umezeală se va apropia de pragul critic de 80", a completat Gabriela Băncilă. De asemenea, Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV, a afimat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere că şi luni şi marţi vor fi condiţii de ploaie în toată ţara. „Trebuie să avem foarte mare grijă luni şi marţi. În toate ţara sunt condiţii de ploaie. Nu ştiu dacă soarele va fi văzut în ţară. Avem valori termice sub cele normale, nu este frig, aceste valori nu sunt foarte mult sub cele normale", a explicat Elena Cordoneanu.

Conform acesteia, de miercuri, vremea se mai îndreaptă, însă acest lucru nu înseamnă că ploile lipsesc. „Nu va fi o vreme grozavă, vor fi în continuare adverse. Deci în zilele următoare, de miercuri, vom avea ploi, însă nu pe arii aşa extinse. Joi şi chiar şi vineri, vom avea şi valori termice cuprinse între 30-33 de grade", a mai spus Elena Cordoneanu. Meteorologul Realitatea TV a mai precizat că s-ar putea ca sâmbătă şi duminică vremea să să răcească, însă nu se aşteptăm la o răcire spectaculoasă.

loading...