Bogdan Mândrescu a ajuns șef la Compania Națională Aeroporturi București dar n-are nicio legatura cu aviatia fiind agronom veterinar

Postat la: 20.04.2017 14:47 | Scris de: ZIUA NEWS

Bogdan Stelian Mândrescu a ajuns administrator șef la Compania Națională Aeroporturi București

Din aceasta saptamana, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) care coordoneaza activitatea aeroporturilor Baneasa si Otopeni, are un nou presedinte al Consiliului de Administratie in persoana lui Bogdan Stelian Mândrescu.

Totodata, Mândrescu, a fost numit miercuri în funcția de director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), pentru o perioadă de patru luni, fiind deci sidirector, dar si presedinte al CA al CNAB. O alta legatura cu aviatia a lui Mândrescu este ca e si membru Consiliul de Administrație al Tarom.

Bogdan Mândrescu e un buzoian, are 27 de ani si e specialist în agroturism. In scripele Ministerului Transporturilor el figureaza ca fiind consilier al secretarului de stat Mihai Tamaian. Bogdan Stelian Mândrescu a ajuns in Ministerul Transporturilor pe vremea Guvernului Ponta, ca fiind consilier al secretarului de stat venit de la Cluj, George Vuscan, iar in guvernarea tehnocrata a aterizat in anticamera secretarului de stat Mihai Tamâian, care a este si astazi mentinut in functie de Guvernul PSD- ALDE.

Mandrescu a ajuns apoi si in Consiliul de Administratie de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu si in AGA de CNAIR. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Mandrescu a ajuns administrator sef la CNAB ca urmare a acceptului dat de cei trei membrii ai Adunarii Generale a Actionarilor- Silvia Popeanga, Eugen Marius Alban si Adrian Cighi. Trebuie precizat ca Silvia Popeanga este consiliera cu pensie de invidiat in Romania.

În cariera sa profesională, Bogdan Mândrescu a ocupat poziții dintre cele mai diverse, atât la stat cât și în domeniul privat. Timp de un an, din decembrie 2014 și până în decembrie 2015, a fost consultant pentru Shandong Group Co LTD China. Potrivit propriei biografii o lună de zile a fost și șef de cabinet la Transporturi, dar și consultant în domeniul privat.

Înainte de job-ul de la chinezi, actualul director general de la CNAB a fost consultant cabinet președinte al Societății Române de Televiziune (SRTV). În perioada octombrie 2012-octombrie 2013, a fost director economic al unei firme private, Pandor SRL, după ce fusese consilier detașat la Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri. În cariera sa, el a mai lucrat ca economist la Formenerg SA, o societate de stat, dar și pe post de consultant de vânzări credite la Bancpost.

Ca pregătire profesională, Bogdan Mândrescu este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București. Apoi, a mai absolvit și Facultatea de Drept și Ştiințe juridice din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și a precizat în CV-ul său că și-a mai luat un masterat în Integrare și Afaceri Europene. De asemenea, a urmat cursurile Facultății de Management în Agroturism și Dezvoltare Rurală de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Pregătindu-se pentru o carieră în domeniul aeronautic, el și-a netezit terenul și, în septembrie anul trecut, s-a înscris la masterat în Management Aeronautic la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității București. Dacă este să ne luăm după informațiile din declarația sa de avere postată pe site-ul Ministerului Transporturilor în luna iunie a anului trecut, Bogdan Mândrescu este cât se poate de sărac. Nu are case și nici terenuri în proprietate, ci doar două autoturisme cu vârste venerabile: un Volkswagen din 2002 și un Smart din 2001.