BNR mentine rata dobânzii de politică monetară la 1,75 la sută pe an

Postat la: 04.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

BNR mentine rata dobânzii de politică monetară la 1,75 la sută pe an

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa de politică monetară de astăzi menţinerea dobânzii cheie la 1,75%, cel mai redus nivel istoric, precum şi a ratelor rezevelor minime obligatorii pentru pasivele băncilor, arată un comunicat al băncii centrale.

Astfel, potrivit documentului, BNR a decis păstrarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an, gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, la 8% pentru lei şi 14% pentru valută.

CA al BNR a analizat şi aprobat, de asemenea, raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 6 august 2015. La ultima şedinţă de politică monetară, de la începutul lunii iulie, BNR a menţinut, de asemenea, dobânda cheie, după ce, în mai, a redus-o cu 0,25 puncte procentuale, de la 2% la 1,75% pe an şi a micşorat ratele RMO pentru pasivele în lei cu 2 puncte procentuale, de la 10% la 8%.

loading...
PUTETI CITI SI...