Biserica Ortodoxa Romana da vina pe Liviu Dragnea pentru esecul referendumului

Postat la: 09.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Biserica Ortodoxa Romana da vina pe Liviu Dragnea pentru esecul referendumului

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Banescu, a spus, marti, la RFI, ca doua elemente au condus la esecul referendumului. Primul a fost neclaritatea intrebarii de pe buletinul de vot, iar al doilea element a fost asocierea referendumului cu „un anumit personaj politic", politicianul in cauza fiind Liviu Dragnea.

„Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze referendumul, acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat ulterior intr-un motiv de politizare a acestei teme", a declarat purtatorul de cuvant al BOR, la RFI.

Banescu a subliniat ca au fost cauze multiple pentru esecul de la referendum, cand doar aproximativ 21% dintre romani au iesit la urne. „Initiatorii au fost cei din Coalitia pentru Familie, nu biserica a fost nici initiatoarea si nici organizatoarea referendumului. Dar daca ma intrebati de vinovati, nu cred ca trebuie sa cautam vinovati punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic si intrebarea care a avut un grad de neclaritate care a indus in eroare", a mai spus reprezentantul BOR. De asemenea, Banescu a clarificat faptul ca Biserica e de parere ca nu se va ajunge la adoptia de copii de catre cuplurile gay.

loading...
PUTETI CITI SI...