Biletele la Festivalul Enescu 2017 s-au epuitat in cateva secunde

Postat la: 16.02.2017 16:49 | Scris de: ZIUA NEWS

Biletele la Festivalul Enescu 2017 s-au epuitat in cateva secunde

Biletele pentru Festivalul Enescu 2017, puse în vânzare joi, de la ora 10.00, s-au vândut în timp record. Tichetele pentru recitalurile Lang Lang, Jonas Kaufmann şi Anoushka Shakar s-au epuizat în câteva secunde, în timp ce biletele pentru concertele susţinute de Filarmonica della Scala, alături de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solistă şi Israel Philharmonic Orchestra alături de Khatia Buniatishvili, s-au epuizat în numai 10 minute de la punerea în vânzare.

Recorduri a înregistrat şi vânzarea de bilete pentru concertele camerale susţinute de Academy of Saint Martin in the Fields, Arpegiata Ensemble şi Philharmonia London. Din seria Concertele de la Miezul Nopţii, cel mai repede s-au vândut biletele pentru concertele Jordi Savall, Misha Maisky şi Giuliano Carmignola. Concertele-vedetă de la Sala Palatului, din seria Mari Orchestre ale Lumii, au fost cele susţinute de Filarmonica della Scala, alături de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solistă şi Israel Philharmonic Orchestra alături de Khatia Buniatishvili. Biletele pentru acestea s-au epuizat în 10 minute de la punerea în vânzare. Peste 3.000 de artişti din întreaga lume vor fi prezenţi la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din ţară - Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu - în cadrul a 80 de evenimente, la ediţia de anul acesta a Festivalului Enescu, care va avea loc între 2 şi 24 septembrie.

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului "George Enescu" va avea ca temă "lumina" - care permite publicului să descopere perspective noi şi să găsească sensuri noi. În Capitală vor avea loc 75 de concerte, iar în cele şapte oraşe, alte 12. Un număr de 37 de lucrări compuse de George Enescu vor fi prezentate pe scena ediţiei 2017, iar două dintre acestea vor fi interpretate în premieră. Abonamentele la Festivalul "George Enescu" 2017 pentru seriile "Recitaluri şi Concerte Camerale" şi "Mari Orchestre" s-au epuizat într-un timp record - un minut, respectiv, 10 minute - de la punerea lor în vânzare, pe 5 decembrie 2016.