Banca Modială, avertisment pentru România: Pericolele se arpopie

Postat la: 19.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Banca Modială, avertisment pentru România: Pericolele se arpopie

Hans Timmer, economistul șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa, a declarat că România nu trebuie să mai stimuleze creșterea economică pe termen scurt și că trebuie să existe mai puțină presiune pe inflație.

'În România, având în vedere pericolele care se apropie, ai putea vrea să ai o mai mică creștere a deficitului de cont curent, poate mai puțină presiune pe inflație, să vezi o situație unde este mai ușor să duci deficitul fiscal în control', spune Hans Timmer, care avertizează că 'Vor veni lucruri'. 'Pentru toate țările va fi o mare răsplată dacă sunt prudente acum', precizează reprezentantul Băncii Mondiale, potrivit Hotnews.ro.

Totodată, el mai arată că în loc ca România să se concentreze pe stimularea creșterii pe termen scurt, ar trebui să își sporească atenția pentru problemele pe termen lung. Timmer s-a mai referit și la cota unică, adoptată de mai toate țările aflate în Europa de Est. El spune că trebuie analizat inclusiv dacă acest sistem mai este de actualitate.

'Sfatul nostru ar fi să regândiţi tot sistemul de taxare a pieţei muncii, în coordonare cu alte state din regiune, nu doar să faceţi mici schimbări. Nu vă putem spune noi care este soluţia, dar trebuie să analizaţi totul, inclusiv cota unică şi dacă ar fi bine să implementaţi un sistem de taxare progresivă, adică cei care un venit mai mare să plătească mai mult', a conchis Timmer.

loading...
PUTETI CITI SI...