Băsescu, audiat la Parchetul General pentru spalare de bani

Postat la: 06.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Băsescu, audiat la Parchetul General pentru spalare de bani

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a ajuns, astăzi, la Parchetul General. Procurorii l-au chemat pentru explicaţii într-un dosar în care îl suspectează de spălare de bani. Oamenii legii spun că tranzacţiile imobiliare pe care fostul preşedinte le-a făcut pe vremea în care era primarul Capitalei ridică semne de întrebare, iar pentru banii rulaţi nu ar avea acoperire.

„Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică. Pentru corecta informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenţa în faţa procurorului de caz", a scris Traian Băsescu pe Facebook, luna trecută.

Traian Băsescu este suspectat de spălare de bani, infracțiune care ar avea legătură cu o serie de tranzacții făcute de fostul președinte al României cu ajutorul omului de afaceri Costel Cășuneanu. Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de Grupul de Investigații Politice, dar a bătut pasul pe loc, deoarece Traian Băsescu a beneficiat de imunitate cât timp a fost președinte. În iulie 2015, procurorii au reluat cercetarile, în rem, adică au investigat fapta.

O lună mai târziu, Tribunalul București a confirmat redeschiderea dosarului. Existau suspiciuni că Traian Băsescu ar fi cumpărat un teren în zona Băneasa din Capitală cu un preț subevaluat, iar apoi i l-ar fi vândut lui Costel Cășuneanu, prin intermediari, cu prețul pieței. Astfel ar fi reușit să obțină o sumă mult mai mare de bani de proveniență suspectă, cred procurorii.

Tranzacțiile imobiliare ar fi fost încheiate în perioada 2000- 2002. Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu spunea săptămâna trecută că Parchetul General l-a informat că este suspect pentru spălare de bani, dar că până acum nu a fost citat la PICCJ.

loading...
PUTETI CITI SI...