Bărbatul care a dormit timp de un an cu sora moartă în pat s-a sinucis

Postat la: 16.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Bărbatul care a dormit timp de un an cu sora moartă în pat s-a sinucis

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de către poliţiştii locali din Breaza care aveau misiunea să-l verifice pe Constantin Istrate. Cadavrul său a fost descoperit în ştreang, luni dimineaţă, chiar în locuinţa în care a dormit alături de cadavrul surorii sale timp de un an.

Imediat după ce poliţiştii au descoperit că brăbatul a ţinut ascuns decesul surorii sale pentru a încasa ajutorul de însoţitor al unei persoane cu handicap şi chiar a dorimit alături de un cadavru timp de cel puţin nouă luni au decis să deschidă un dosar penal. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina unde medicii au stabilit că Istrate suferă de anumite afecţiuni, acesta fiind şi motivul pentru care nu a fost arestat preventiv, spun surse apropiate de anchetă.

A ajuns acasă puţin înainte de srăbătorile de iarnă. Vecinii spun că în toată această perioadă a avut acelaşi comportament retras, dar că bătuse palma cu anchetatorii şi acceptase să plătească pensiile încasate ilegal de pe urma surorii sale. Vineri, cel mai probabil, şi-a pus ştreangul de gât, fiind descoperit abia astăzi de un echipaj al Poliţiei Locale din Breaza.

Autorităţile din Breaza au aflat că Istrate Constantin a ascuns decesul surorii sale la sfârşitul lunii noiembrie, abia după ce un vecin a intrat întâmplător în locuinţa celor doi fraţi. Omul a văzut pe pat cadavrul mumificat al femeii. Medicii legişti au stabilit că bătrâna decedase de cel puţin nouă luni. Unul dintre motivele pentru care Istrate a procedat în acest mod, spun anchetatorii, au fost banii. Sora acestuia avea un grad de handicap şi primea de la stat o pensie specială, dar şi un ajutor de însoţitor, iar venitul lunar ajungea undeva la 1500 de lei.

loading...
PUTETI CITI SI...