Avertismentul lui Elon Musk: "Inteligența artificială ar putea crea un dictator nemuritor"

Postat la: 10.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Avertismentul lui Elon Musk:

Musk transmite acest avertisment sumbru într-un documentar lansat sub numele: "Aveţi încredere în acest computer?". Evenimentul a coincis, cu împlinirea a 50 de ani de la apariţia unui film cult " 2001: O odisee spaţială", în care un computer, ucide echipa care l-a inventat, conform site-ului ProTv.ro.

Cu 5 decenii în urmă, "2001: O odisee spaţială" ne arată tuturor viitorul. Cel mai frapant moment al filmului a fost când Hal, inteligenţa artificială a navei, o lua razna. La o analiză sumară constatăm că Stanley Kubrick şi scenaristul Arthur C. Clarke au imaginat diverse tehnologii care au devenit realitate. Oare Kubrick şi Clarke şi-ar fi putut-o imagina pe Sophia, un robot care s-a adresat de curând Naţiunilor Unite?

Progresele sunt evidente, dar la fel sunt şi eşecurile, cum a fost deriva asistentei virtuale de la Amazon, Alexa. Recent Facebook a trebuit să închidă un chatbot - program computerizat de conversaţie artificială în formă scrisă - după ce începuse să vorbească o limbă proprie. Elon Musk, Space X Founder, Tesla CEO: "Poziţia oamenilor pe planeta depinde de inteligenţa lor. Aşa că dacă inteligenţa noastră va fi depăşită, e puţin probabil să mai controlăm planetă."

Richard Quest, jurnalist: "Câtă dreptate are Kubrick prezicând că Inteligenţa Artificilă va căpăta o viaţă proprie?" Laurie Segall, corespondent senior tech CNNMoney: "Potrivit celor de la Institutul Tehnologic din Massachussets (MIT), în următorii zece ani Inteligenţa Artificială va traduce fluent, va scrie eseuri pentru şcoală. Unii prezic că în 2049 îi va înlocui pe chirurgi. E plauzibil ca în viitor maşinile care se conduc singure vor depăşi ca număr maşinile "normale". Dar cine va coda etica acestor maşini? E deja o întrebare clasică: ce decizie va lua maşina în situaţie de accident iminent: îi salvează pe cei de pe trotuar ori pe cei din maşină?"

Richard Quest, jurnalist: "Vor fi roboţii mai inteligenţi ca noi ? O să-mi fure jobul?" Laurie Segall: "Mi-ar plăcea să spun că elementul uman va rămâne pentru totdeauna de neînlocuit." Richard Quest: "Utopie...utopie." Laurie Segall: "La compania Kurnell din Silicon Valley există un antreprenor, un fel de om de ştiinţă ţicnit, care susţine că, pentru a ţine pasul, ar trebui să ne implantăm Inteligenţa Artificială în propriul creier. Pare o nebunie, dar în Sillicon Valley este o cursă între cei care caută soluţii pentru asta." Richard Quest: "Asta nu prevesteşte nimic bun pentru noi!" "2001- O odisee spaţială" imagina viitorul tehnologic, iar unii ar zice că, eroare după eroare, cod după cod, Hal îşi vede de drum. Revine societăţii să decidă când e vremea să-l scoată din priză.

loading...
PUTETI CITI SI...