Atentie pentru soferii care se deplaseaza spre sudul tarii! Cod galben si portocaliu de ninsori!

Postat la: 14.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Atentie pentru soferii care se deplaseaza spre sudul tarii! Cod galben si portocaliu de ninsori!

DRDP Iasi atentioneaza conducatorii auto si turistii care in acest weekend doresc sa se deplaseze spre Valea Prahovei si sudul tarii cu privire la necesitatea unor masuri suplimentare de precautie, din cauza inrautatirii conditiilor climatice.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi, 14 decembrie, o avertizare meteo de ninsori, lapovita, ploi si polei, in special pentru partea de vest a tarii, dar care va atinge si regiunea Moldovei. Potrivit avertizarii, in intervalul 14 decembrie, ora 19 - 16 decembrie, ora 18, aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In noaptea de vineri spre sambata (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sambata (15 decembrie), in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si local, in Transilvania, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Local, precipitatiile vor fi importante cantitativ.

Incepand din aceasta seara, de la ora 23, va intra in vigoare o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zapada si intensificari ale vantului in Banat, cea mai mare parte a Crisanei, vestul si sudul Transilvaniei, vestul si nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali. De asemenea, incepand de sambata, 15 decembrie, ora 06, pana duminica, 16 decembrie, ora 12, intra in vigoare o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zapada si viscol pentru judetele Timis si Caras-Severin, precum si pentru zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova.

La nivel national, directiile regionale de drumuri si poduri sunt pregatite sa intervina cu utilaje de deszapezire si material antiderapant, pentru a oferi conditiile optime unui trafic in siguranta, in functie de conditiile meteo si conform normativelor in vigoare.

DRDP Iasi atentioneaza insa soferii sa circule cu atentie pe drumurile nationale, cu echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru conditii de iarna. Mai mult, pentru zonele supuse avertizarii Cod portocaliu, recomandarea drumarilor este ca deplasarile sa fie efectuate doar in caz de stricta necesitate, cu luarea unor masuri suplimentare de precautie.

Pentru informatii privind starea drumurilor nationale din zona Moldovei, DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta - tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale.

loading...
PUTETI CITI SI...