„Arthur" Maioreanu, „creierul energetic" al PSD din fruntea Hidroserv, numit secretar de stat la Ministerul Energiei

Postat la: 08.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

„Arthur

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit in functia de secretar de stat la Ministerul Energiei pe contriversatul lider PSD Gorj- Andrei Petrişor Maioreanu, cel care a fost numit de partid în funcţii extrem de importante in domeniul energiei.

Despre Andrei Petrişor Maioreanu se spune ca este creierul energetic" al PSD din fruntea Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv SA, ocupand mai mereu pozitii de top in cadrul acestei companii. El a fost implicat in activitatea mai multor grupari sportive din zona Olteniei, si mai ales in handbal, iar Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit mai multe inginerii regizate de acesta. Totodata, CNSAS sustine ca Maioreanu a fost colabiorator al Securitatii, dar a dat sase note informative.

Peisagistul handbalului de la Hidroserv

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că Hidroelectrica Serv SA- Sucursala pentru Reparaţii şi Servicii Porţile de Fier Drobeta Turnu Severin a cheltuit 500.000 de lei pentru reabilitarea spaţiilor verzi din incinta bazei sportive din Drobeta Turnun Severin. Practic, energeticienii din oraş nu puteau să joace handbal pe un teren normal, ci aveau nevoie de modernizări care să includă „ manoperă pentru peisagist." Pentru ca peisajul să fie frumos s-au facturat 10.971,74 de lei. Pe lângă peisagist, conducerea companiei a desemnat un „muncitor de deservire gospodărie comunală", pe care l-au facturat, de asemenea. Cine credeţi că se ocupă cu handbalul la Hidroserv? Nimeni altul decât directorul adjunct Andrei Maioreanu, care are numeroase cluburi în spate. Nu neapărat de handbal.

Maioreanu, nu este colaborator al Securitatii, dar a dat note informative

In 2009, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), prin adeverinta nr 6993/11.06.2009 (vezi documentul in facsimil), anunta ca lui Andrei Petrisor Maioreanu „nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii". Dar, in schimb, in adeverinta se mentioneaza ca „"dominia sa a fost recrutat la data de 14.11.1987, „pentru supravegherea informativa a unor persoane avertizate pentru comentarii negative sau cunoscute cu rude in RFG si Austria". A avut numele conspirativ „Arthur". Directia de Specialitate a identificat sase materiale informative furnizate de catre domnul Maioreanu Andrei Petrisor".

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...