Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie află azi dacă scapă de controlul judiciar

Postat la: 12.09.2017 08:27 | Scris de: ZIUA NEWS

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie află azi dacă scapă de controlul judiciar

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, află azi dacă scapă de controlul judiciar în dosarul Nazarcea, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene, după ce avocatul său a solicitat, luni, revocarea acestei măsuri.

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul s-a aflat, până acum, în procedură de cameră preliminară, la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar. La termenul de luni, avocatul prelatului, Maria Vasii, a solicitat revocarea măsurii controlului judiciar. Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 12 septembrie. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.