Aglomeratie la noul sediu al Serviciului de Paşapoarte din Plaza România

Postat la: 21.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Aglomeratie la noul sediu al Serviciului de Paşapoarte din Plaza România

Peste o sută de persoane aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, la coadă la noul sediu al Serviciului de Paşapoarte din Plaza România, mulţi dintre ei ajungând cu autocarele de la ora 5.00, din Republica Moldova.

Primul "client" a alergat pe scările rulante din mall ca să fie sigur că nu stă la coadă. "Am venit să îmi reînnoiesc paşaportul. Sunt din Chişinău şi mă ocup cu comerţul. Am venit aici pentru că am aflat că e sediu mai mare şi se merge mai repede. Pe la 05:00 am ajuns şi am dormit în parcare, aici, în maşină. Văd că programul începe la 08:30, dar mall-ul se deschide la 10:00. Nu prea înţeleg cum vine treaba asta, dar asta e, o să aştept, că doar n-am venit degeaba din Moldova până aici", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vadim.

"Pentru preschimbarea paşaportului am venit. Locuiesc de şase ani în Bucureşti, sunt din Nisporeni, din Republica Moldova şi am venit la studii în România. În Pipera am văzut că e coadă mare şi de asta am decis să vin aici. Măcar dacă am de aşteptat cinci-şase ore pot să beau o cafea, să mănânc un corn, să mai văd ce e prin magazine", a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena.

Noul sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Plaza Mall s-a deschis luni, la ora 8.30, urmând ca până la finalul lunii să aibă program prelungit până la ora 18.30. Programul normal pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 - 18.30 pentru ziua de marţi.

Programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfăşura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30. Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate la ghişeul de Trezorerie deschis la nivelul -1 al centrului comercial, precum şi la unităţile bancare existente la acelaşi nivel, prin transfer bancar.

De asemenea, rămân valabile şi celelalte modalităţi de plată: on-line - prin serviciile puse la dispoziţie de unităţile bancare şi prin mandat poştal la oficiile poştale, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Cetăţenii vor putea depune cereri şi ridica paşapoarte şi de la celelalte două puncte de lucru din Şoseaua Pipera şi din Piaţa Amzei. La toate cele trei sedii se vor elibera atât paşapoarte simple electronice cât şi paşapoarte simple temporare.

Totodată, punctele de lucru ale Serviciului situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6, îşi încetează activitatea odată cu operaţionalizarea noului sediu. Anunţul inaugurării noului sediu vine în contextul în care la direcţiile de paşapoarte din ţară şi din Bucureşti sute de oameni au stat la coadă ore în şir, unii alături de copii, pentru a obţine documentele de călătorie.

 

loading...
PUTETI CITI SI...