Adevarul socant despre tigara electronica! Documentarul care va schimba totul - VIDEO

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Adevarul socant despre tigara electronica! Documentarul care va schimba totul - VIDEO

„A Billion Lives" (n.r. - „Un miliard de vieti") este documentarul care va soca opinia publica in legatura cu tigara electronica, aflata in mijlocul a numeroase controverse. El va fi lansat la inceputul lui 2016 si cuprinde marturiile cutremuratoare ale numerosilor specialisti in sanatate legate de beneficiile acestui dispozitiv, dar si motivele pentru care industria farmaceutica, companiile de tutun si chiar guvernele duc o lupta acerba impotriva lui.

Producatorul Aaron Biebert si-a dorit ca acest film sa demaste dezinformarile si minciunile despre tigarile electronice. Acesta considera ca atacurile indreptate impotriva tigarii electronice, care este mult mai putin nociva pentru sanatate decat tigarile cu tutun, conform specialistilor in sanatate, sfideaza orice ratiune si ca in spatele lor se afla interese financiare foarte mari.

Din cauza fumatului, miliarde de oameni din toata lumea isi risca sanatatea. Este o realitate care ar putea sa se schimbe in bine in anii urmatori, daca fumatorii ar fi incurajati sa apeleze la aceasta alternativa, care s-a dovedit ca este cu 95% mai putin nociva, conform Public Health England. Prin acest documentar, Aaron Biebert a dorit sa raspunda la urmatoarei intrebari: „Avand in vedere numarul enorm de mare de oameni, care au de suferit de pe urma acestui viciu, de ce nu este incurajata utilizarea tigarii electronice?"

Filmul patrunde in culisele studiilor medicale negative facute pe tigari electronice si scoate in evidenta interesele din spatele acestora. De asemenea, producatorul si-a dorit ca publicul sa cunoasca si cine le-a sprijinit si ce motive au avut cei responsabili. Aaron Biebert considera ca Big Pharma (companiile farmaceutice), companiile producatoare de tigari din tutun, dar si anumite organizatii anti-fumat si guvernele diverselor tari, care au interzis folosirea tigarilor electronice, sunt adevaratele forte care au declansat acest razboi. Iar motivatia este una financiara, nu una care are legatura cu protejarea sanatatii oamenilor.

Realizatorul acestui documentar socant nu este nici fumator, nici vaper (n.r. utilizator de tigara electronica). Acesta a fost atras de acest subiect dupa ce a citit relatari despre presupusa formaldehida din tigarile electronice. Acesta stia ca este o minciuna, dupa ce a studiat intens toate cercetarile din acest domeniu. „Am prieteni care s-au lasat de fumat cu ajutorul tigarii electronice si am fost ingrijorat sa aflu ca acest dispozitiv este mai periculos decat o tigara clasica. Apoi am cercetat si mi-am dat seama ca studiul respectiv era o inselatorie", a declarat Aaron Biebert.

Documentarul „A Billion Lives", care prezinta adevarul despre tigarile electronice, va ajunge in cinematografele din intreaga lume in primavara lui 2016.

loading...
PUTETI CITI SI...