Acu' sa vedem! Protest în Piața Victoriei, pe 30 mai 2018, după decizia CCR privind revocarea șefei DNA

Postat la: 30.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Acu' sa vedem! Protest în Piața Victoriei, pe 30 mai 2018, după decizia CCR privind revocarea șefei DNA

Protest în Piața Victoriei, pe 30 mai 2018. Oamenii au anunțat pe rețelele de socializare că vor ieși în stradă, miercuri seară, în semn de protest după decizia luată de CCR, privind revocarea șefei DNA.

„Ieșim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată. Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi", anunță organizatorii protestului. Protestatarii se vor aduna miercuri seară, în Piața Victoriei.

Miercuri, CCR a admis sesizarea pe revocarea lui Kovesi. Curtea Constituţională a decis că refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA a dus la un conflict juridic de natură constituţională. Sesizarea a fost făcută de Guvernul României, după ce Ministerul Justiţiei a cerut revocarea şefei DNA, iar preşedintele României a refuzat.

În urma deciziei CCR există două variante, susţine fostul judecător CSM, Cristi Danileţ, pentru Libertatea. Cea mai importantă dintre ele: obligaţia preşedintelui României de a o schimba pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ministrul Justiției a avut o primă reacție, după decizia CCR. Tudorel Toader a scris, pe pagina sa de Facebook, că judecătorii CCR au confirmat faptul că preşedintele României nu are nicio atribuţie legală asupra competenţelor procurorilor-şefi.

loading...
PUTETI CITI SI...