A murit Ciprian Chirvasiu la numai 54 de ani. Un jurnalist si un poet de exceptie al generatiei sale

Postat la: 14.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

A murit Ciprian Chirvasiu la numai 54 de ani. Un jurnalist si un poet de exceptie al generatiei sale

Ciprian Chirvasiu, un apreciat jurnalist si un poet exceptional al generatiei sale, a murit la varsta de 54 de ani. Acesta era scriitor, poet si ziarist cu experienta in presa scrisa.

„Fratele si maestrul nostru Ciprian Chivasiu , personalitate marcanta a culturii contemporane, si-a platit astazi datoriile pamantesti, iar sufletul sau s-a intors la Tatal. Impartasim intru totul durerea familiei si a tuturor celor care, cu buna dreptate, l-au iubit. Vom ramine martorii frumusetii sale sufletesti si a inaltimii sale spirituale. Dumnezeu sa-l odihneasca!" a fost mesajul postat de Asociatia Culturala care a anuntat moartea jurnalistului. La fel de indurerat de moartea prematura a lui Ciprian Chirvasiu s-a aratat si Mircea Badea, care a fost cumnatul ziaristului. Chirvasiu a fost insurat cu Netty Badea (sora lui Mircea) iar cei doi au impreuna o fetita. Chirvasiu mai are un copil dintr-o alta casatorie, ulterioara.

Cauza mortii nu a fost facuta publica, dar se pare ca acesta ar fi fost bolnav. A lucrat in aproape toate marile redactii din Bucuresti. A fost, printre altele, editorialist la Adevarul, redactor sef -adjunct la "Saptamana Financiara", senior editor al saptamanalului "Eurolider", sef al departamentului "Reportaj" la "Jurnalul National", redactor sef-adjunct la "Evenimentul Zilei", secretar general de redactie la "Ziarul Financiar". Premiul pentru expresivitate jurnalistica in 2003.

Ciprian Chirvasiu a realizat numeroase reportaje de presa, anchete jurnalistice memorabile, a format generatii de tineri jurnalisti, iar, la randul sau, ca jurnalist, ca poet si ca scriitor a fost apreciat de Adrian Paunescu, cu care a si lucrat o buna perioada de timp. Chirvasiu povestea, de multe ori, din experienta sa alaturi de maestrul Paunescu, dar si intamplari antologice care faceau deliciul audientei. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

loading...
PUTETI CITI SI...