31 august 2015. ALERTA PENTRU CHIRIASII DIN LOCUINTELE ANL DIN BUCURESTI

Postat la: 31.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

31 august 2015. ALERTA PENTRU CHIRIASII DIN LOCUINTELE ANL DIN BUCURESTI

Dupa cum bine stiti, conform prevederilor Legii nr.152/1998 cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 august 2015, toti chiriasii de pe teritoriul tarii erau tratati in mod egal. Criteriile de acordare a locuintelor spre inchiriere erau unitare, chiriile se stabileau dupa un algoritm unitar, valoarea de inlocuire pe metru patrat era stabilita tot in mod unitar la nivel national, valoarea de vanzare a locuintelor ANL se stabilea tot dupa un algoritm unitar.

Prin Legea nr.221/28.07.2015 se aproba OG nr. 6/2014 - prin care se realiza cadrul legal privind vanzarea in rate egale (direct de la stat), DAR IN ACELASI TIMP ADUCE O MODIFICARE MAJORA : la articolul 10 alin.(2) litera d1) se face o diferentiere nejustificata intre chiriasii din Bucuresti si cei de oriunde din tara. Daca doriti sa cumparati locuintele in care locuiti acum cu chirie, pentru chiriasii din Bucuresti valoarea de vanzare se pondereaza cu un coeficient de 1.4. Prin urmare, locuintele ANL din Bucuresti, vor avea un pret de vanzare majorat din condei cu 40%.

In plus, aceasta solicitare a Comisiei pentru Administrare Publica si Amenajarea Teritoriului pe parcursul urmat de Legea nr.221/2015 pana la adoptare, are ca argument : "Pentru a exista o diferențiere între valorile de vânzare a locuințelor situate în municipii/orașe/comune, se consideră necesar să se stabilească o diferențiere, prin ponderare, în funcție de rangul localității fiind astfel introduse două litere noi, lit d1)-d2)."  ACEASTA DIFERENTIERE introdusa prin art.10 alin.2) litera d1) ADUCE GRAVE PREJUDICII DOAR CHIRIASILOR DIN BUCURESTI. Pentru toti ceilalti chiriasi ANL de pe teritoriul tarii, preturile de vanzare raman neschimbate sau scad .

loading...
PUTETI CITI SI...