Vestea asteptata de toata lumea a venit. Simona Halep va juca pentru Romania în Fed Cup

Postat la: 01.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Vestea asteptata de toata lumea a venit. Simona Halep va juca pentru Romania în Fed Cup

Simona Halep va face parte din echipa de Fed Cup a României, la meciurile cu Canada, conform anuntului facut de Federatia Româna de Tenis. Astfel, noul capitan-nejucator al echipei Romaniei, Florin Segarceanu, le-a convocat pe: Simona Halep (2 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA), Irina Begu (37 WTA) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu). De remarcat ca Monica Niculescu (99 WTA) nu face parte din lot.

Finalista de la Australian Open, care efectueaza niste teste medicale în aceste zile, va fi refacuta la timp pentru a participa la meciurile de pe 10 si 11 februarie. Dupa ce a avut un traseu epuizant la Melbourne, unde a pierdut finala în fata Carolinei Wozniacki, Halep a avut nevoie chiar de o scurta internare în spital, cauzata de deshidratare si efort, acolo unde i s-au pus perfuzii.

Meciurile dintre Romania si Canada, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, vor avea loc în weekendul 10-11 februarie, la Cluj Napoca. Sala Polivalenta din Cluj a mai gazduit, pâna acum, alte doua întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia si Germania, ambele pierdute.

România a mai întalnit Canada si în 2015, la Montreal, când "tricolorele" s-au impus cu 3-2 si a promovat în Grupa Mondiala. România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, si gratie acelei victorii a promovat în Grupa Mondiala. România mai are o victorie în fata Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Dupa participarea la Fed Cup, pentru Simona urmeaza turneul de la Doha (12-18 februarie), competitie la care în 2017 românca nu a fost prezenta, astfel ca nu are puncte de aparat. Daca se va impune, ea va acumula 900 de puncte în clasament.

loading...
PUTETI CITI SI...