UEFA a stabilit echipa sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor/ FRF a trimis lista echipelor care vor reprezenta România în cupele europene

Postat la: 06.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

UEFA a stabilit echipa sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor/ FRF a trimis lista echipelor care vor reprezenta România în cupele europene

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunţat, luni, prin intermediul site-ului oficial, echipa sezonului recent încheiat din Liga Campionilor, la capătul căruia Real Madrid a fost câştigătoare. Echipa lui Zidane este prima care-şi apără trofeul în actualul format al competiţiei.

Real Madrid a învins Juventus, scor 4-1, la Cardiff, şi a câştigat al 12-lea trofeu din istoria clubului. Opt dintre elevii lui Zinedine Zidane şi-au făcut loc în echipa sezonului 2016/2017, în timp ce Juventus are trei, la fel ca şi Atletico Madrid. Barcelona are doar un fotbalist, pe Lionel Messi, în comparaţie cu AS Monaco, care îi are pe Tiemoue Bakayoko şi Kylian Mbappe. Echipa a fost stabilită de către corpul observatorilor tehnici de la UEFA, conduşi de Ionuţ Lupescu.

Echipa sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor: Gianluigi Buffon, Jan Oblak - Leonardo Bonucci, Dani Carvajal, Marcelo, Sergio Ramos, Diego Godin - Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Isco, Miralem Pjanic, Tiemoue Bakayoko - Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Robert Lewandowski.

FRF a trimis la UEFA lista echipelor care vor reprezenta România în cupele europene

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a reunit, luni, pentru a lua o serie de decizii importante. Pe lângă omologarea clasamentului final şi declararea Viitorului drept campioană a României, Federaţia a întocmit şi lista echipelor româneşti care ne vor reprezenta în cupele europene.

Chiar dacă FC Voluntari a câştigat Cupa României, pe listă apare numele Astrei Giurgiu, ocupanta locului şase în play-off. Totuşi, în documentul trimis către FIFA, forul condus de Răzvan Burleanu a precizat că situaţia ilfovenilor este una specială, pentru că FC Voluntari a trimis mai târziu decât prevedea termenul dosarul de licenţiere pentru cupele europene. Acum, echipa condusă de Claudiu Niculescu trebuie să aştepte răspunsul pe care-l va da Comisia de Licenţiere pentru a afla dacă va putea debuta sau nu în Europa.

În acest moment, conform listei trimise de FRF, România va fi reprezentată în Liga Campionilor de Viitorul (turul al treilea preliminar, pe lista campioanelor) şi FCSB (turul al treilea preliminar, pe ruta non-campioanelor), iar Dinamo, CS U Craiova şi Astra vor merge în Europa League, primele două în turul al treilea, iar ultima în turul al doilea.

În cazul în care FC Voluntari va primi licenţa pentru cupele europene, situaţia se va schimba, iar ilfovenii vor merge, alături de Dinamo, în turul al treilea, în timp ce CS U Craiova va fi nevoită să intre în competiţie în turul al doilea.

loading...
PUTETI CITI SI...