Studiu: Gemetele jucătorilor de tenis anunţă cine va fi câştigătorul partidei

Postat la: 06.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Studiu: Gemetele jucătorilor de tenis anunţă cine va fi câştigătorul partidei

Un studiu al Universităţii din Sussex a arătat că mişcările şi gemetele unui jucător de tenis indică cine va ieşi în cele din urmă învingătorul meciului, scrie Telegraph.

Studiul a constatat că gemetele jucătorilor au avut un ton mai ridicat în cazul meciurilor pe care le-au pierdut decât în jocurile pe care le-au câştigat. Psihologii de la Universitatea din Sussex au descoperit, de asemenea, că jucătorii au prezentat diferenţe în ceea ce priveşte tonalitatea mai înaltă sau mai joasă, cu mult înainte să fie declarat învingătorul meciului. Cercetarea s-a bazat pe înregistrările a 50 de meciuri în care erau implicaţi unii dintre cei mai buni 30 de jucători de tenis din lume, cu măsurători ale gemetelor în timpul serviciilor oferite, a loviturilor de rever şi a forehand-urilor.

Gemetele cresc o dată cu evoluţia jucătorilor - şi că rezultatul poate deveni mai clar din timpul meciului. Jordan Raine, cercetătorul care a efectuat studiul, este de părere că modificările în tonalitatea jucătorilor nu se datorează schimbărilor pe termen scurt în dominarea tabelei de marcaj ci pot reflecta factori fiziologici sau psihologici pe termen lung care se pot manifesta chiar înaintea meciului. Printre aceşti factori se numără întâlnirile anterioare, clasamentul mondial, oboseala şi leziunile suferite. De asemenea, studiul a constatat că, atunci când jucătorilor de tenis li se arată filmuleţe cu gemetele altor sportivi, aceştia pot deduce cine învinge şi cine pierde în meciul respectiv.

loading...
PUTETI CITI SI...