Simona Halep îşi apără trofeul de la Madrid, după o finală de senzatie cu Mladenovic

Postat la: 14.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Simona Halep îşi apără trofeul de la Madrid, după o finală de senzatie cu Mladenovic

Simona Halep (România, 8 WTA) a reuşit performanţa fantastică de a-şi apăra trofeul de la Madrid, scor 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala cu Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA).

Simona Halep a cucerit pentru al doilea an consecutiv turneul Premier Mandatory de la Madrid (Spania), învingând-o în ultimul act pe Kristina Mladenovic, una dintre cele mai bune jucătoare ale sezonului! A fost un meci câştigat cu sufletul, dar mai ales cu mintea de Halep! Sportiva noastră a avut atitudinea corectă în momente în care multe jucătoare din circuit, dar şi vechea Simona ar fi clacat, iar finalul i-a aparţinut în totalitate: 7-5, 6-7, 6-2, după două ore şi 44 de minute.

Halep şi-a adjudecat primul set după o revenire marcă înregistrată, câştigând patru game-uri consecutive de la 3-5! Cu o agerime uimitoare, Simona a convertit a doua minge de set, iar lucrurile păreau că se aşază pentru campioana en-titre şi în manşa secundă. Constănţeanca a avut break, dar Mladenovic a reintrat în meci, iar privirea ageră pe care Simona o avea în primul set s-a pierdut... la fel ca şi tie-break-ul în care Kiki a scos din joben execuţii magistrale.

Cunoscând antecedentele din acest sezon, mulţi se aşteptau la o cădere a Simonei după pierderea dramatică a unui set pe care l-a avut în mână, dar românca a dat dovadă de multă maturitate! Pe măsură ce timpul se scurgea, Halep lovea foarte tare şi precis, cu frecvenţa unei maşini de cusut, în timp ce Mladenovic se simţea tot mai stingheră în "casa magică" a jucătoarei antrenate de Darren Cahill. Franţuzoaica şi-a pierdut serviciul repede, iar Halep a evitat drama, dezlănţuindu-se pe finalul unui meci istoric pentru ea.

Este al 15-lea titlu al carierei pentru Halep, care pleacă acasă cu un cec de 1 milion de dolari! Nu înainte ca ca legendele Ilie Năstase şi Manolo Santana să o premieze pe Simona la tradiţionala ceremonie. Ion Ţiriac, patronul turneului, o felicită şi el pe Halep, iar sportiva le mulţumeşte celor trei: "Ilie Năstase m-a susţinut la fiecare meci! De asemenea, îi sunt recunoscătoare lui Ion Ţiriac, pentru că a fost lângă mine şi în acest an. Îi mulţumesc şi domnului Manolo Santana (n.r. - directorul turneului), care face ca această competiţie să fie una specială".

loading...
PUTETI CITI SI...