Simona Halep, aproape de locul 1 mondial! Cine sunt posibilele adversare de la Roland Garros

Postat la: 04.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Simona Halep, aproape de locul 1 mondial! Cine sunt posibilele adversare de la Roland Garros

Simona Halep (4 WTA) se apropie cu paşi mari de o performanţă istorică! După ce a învins-o pe Kasatkina sâmbătă, scor 6-0, 7-5, Halep mai are nevoie de patru victorii pentru a câştiga titlul de la Roland Garros şi a urca pe prima treaptă a podiumului WTA.

Halep poate începe studiul adversarei cu care se va lupta luni pentru un loc în sferturile de la Roland Garros! Aceasta este Carla Suarez Navarro din Spania, ocupanta locului 23 WTA, împotriva căreia Simona a mai jucat de nu mai puţin de 11 ori. Scorul meciurilor directe este de 6-5 în favoarea româncei, ultima partidă fiind adjudecată fără emoţii de Halep, tot în optimile unui turneu de Grand Slam, la US Open 2016, scor 6-2, 7-5.

Mergând mai departe, dacă se respectă calculele hârtiei, obstacolele pe care Simona le-ar întâlni până în marea finală de la Roland Garros sunt: Elina Svitolina (Ucraina, favorită 5) în sferturi, Karolina Pliskova (Cehia, favorită 2) în semifinale şi Caroline Wozniacki (Danemarca, favorită 11) în marea finală. Dar se mai pot întâmpla multe până în ultima zi a turneului, aşa că Halep se poate confrunta cu oricare din următoarele jucătoare:

Optimi: Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA).
Sferturi: Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) sau Petra Martic (Croaţia, 290 WTA).
Semifinale: Caroline Garcia (Franţa, 27 WTA), Alize Cornet (Franţa, 43 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA) sau Veronica Cepede (Paraguay, 97 WTA).
Finală: Timea Bacsinzky (Elveţia, 31 WTA), Kristina Mladenovic (Franţa, 14 WTA), Caroline Wozniacki (Danemarca, 12 WTA) sau Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA).

Dacă va câştiga săptămâna viitoare primul Grand Slam al carierei, jucătoarea antrenată de Darren Cahill va fi recompensată cu 2.000 de puncte WTA, ceea ce înseamnă că ar acumula 7.550 de puncte. Halep ar devansa-o astfel pe Angelique Kerber, actualul lider mondial, sportivă care a rămas cu 7.035 de puncte după eliminarea prematură de la Roland Garros (2-6, 2-6 cu Ekaterina Makarova în turul I).

 

loading...
PUTETI CITI SI...