Seulul salută decizia Phenianului de a trimite o delegaţie la JO de la PyeonChang. Sportivii vor defila împreună cu acelaşi steag

Postat la: 05.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Seulul salută decizia Phenianului de a trimite o delegaţie la JO de la PyeonChang. Sportivii vor defila împreună cu acelaşi steag

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Cheong Wa Dae, a salutat, luni, decizia Coreei de Nord de a trimite o delegaţie condusă de preşedintele prezidiului Adunării Supreme la Jocurile Olimpice de la PyeonChang, informează site-ul agenţiei Yonhap.

"Considerăm că această decizie arată determinarea Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţia intercoreeană şi de a ajuta Jocurile Olimpice să aibă succes", a declarat purtătorul de cuvânt Cheong Wa Dae, în cadrul unei conferinţe de presă. Declaraţia a fost făcută la o zi după ce Phenianul a anunţat Seulul că preşedintele prezidiului Adunării Supreme, Kim Yong-Nam, va conduce o delegaţie formată din 22 de membri, care va fi prezentă la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu acelaşi steag, la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani. Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice este percepută drept o strategie diplomatică a Phenianului. Pe 25 ianuarie, Phenianul a transmis un mesaj rar adresat "tuturor coreenilor, de acasă şi din străinătate" în care face apel la un "pas înainte" pentru unificare, fără ajutorul altor ţări.

loading...
PUTETI CITI SI...