Romania invinge Luxemburg si se califica in turul doi al Grupei a II-a din Cupa Davis

Postat la: 05.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Romania invinge Luxemburg si se califica in turul doi al Grupei a II-a din Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a calificat, duminica, in turul doi al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa, dupa ce a invins reprezentativa Luxemburgului, la Piatra Neamt, cu scorul de 3-1 la general.

Marius Copil, numarul 94 mondial, a adus victoria Romaniei, invingandu-l pe luxemburghezul Ugo Nastasi, care nu figureaza in clasamentul ATP, scor 6-1, 6-1, la capatul unui meci care a durat 51 de minute. In prima partida a zilei, Florin Mergea si Horia Tecau s-au impus in fata perechii luxemburgheze Raphael Calzi/Robi Tholl, scor 6-0, 6-1, in meciul de dublu.

Sambata, Nicolae Frunza, locul 596 ATP, a pierdut, cu scorul de 7-6 (5), 1-6, 6-3, in fata Ugo Nastasi, fara clasament. Marius Copil l-a invins, cu scorul de 6-3, 6-2, pe Christophe Tholl, de asemenea fara clasament, in cel de-al doilea meci.

Confruntarea de la Piatra Neamt s-a disputat dupa noul format anuntat de Federatia Internationala de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfasurate pe parcursul a doua zile, nu trei ca pana acum. Pentru a reveni in Grupa I, Romania mai are de trecut doua tururi. Urmatoarea adversara a Romaniei va fi, in aprilie, castigatoarea dintre Maroc si Georgia. Luxemburg va juca un tur play-off pentru mentinere/retrogradare.

loading...
PUTETI CITI SI...