România, promovată în faţa a 40.000 de americani pe stadionul echipei de baseball Washington National

Postat la: 09.07.2017 17:55 | Scris de: ZIUA NEWS

România, promovată în faţa a 40.000 de americani pe stadionul echipei de baseball Washington National

Iubitorii americani de baseball din zona Washington DC au avut ocazia, sâmbătă, 8 iulie 2017, să cunoască România, cu ocazia evenimentului "Taste of the World". Organizat de una dintre cele mai apreciate şi valoroase echipe de baseball ale momentului, Washington Nationals, pe stadionul Nationals Park, cu ocazia meciului dintre echipa locală şi Atlanta Braves, evenimentul "Taste of the World" a fost dedicat promovării culturale şi turistice.

Dintre cele opt misiuni diplomatice invitate la eveniment, Ambasada României a primit onoarea de a participa la ceremonia de anunţare a echipelor de start. De asemenea, drapelul României a fost prezentat în parada organizată pe terenul de joc. Ambasada României la Washington, D.C. a organizat două standuri prin care a oferit publicului american oportunitatea de a cunoaşte patrimoniul cultural şi tradiţiile naţionale, atât prin prezentarea de informaţii turistice şi culturale, cât şi prin servirea de produse tradiţionale româneşti. De asemenea, cu sprijinul Federaţiei Române de Baseball şi Softball, publicul american a fost informat despre evoluţia baseball-ului din România.

În contextul pregătirilor pentru participarea României la acest eveniment, ambasadorul României George Cristian Maior a declarat: "Am ţinut foarte mult să fim prezenţi la acest eveniment major. Mă bucur enorm că ambasada a avut ocazia unică de a promova România în faţa a zeci de mii de americani din capitala Statelor Unite. Sunt pasionat de acest sport minunat de peste 25 de ani. Baseball-ul este un fenomen complex care îmbină reguli detaliate, cu o eleganţă specială, exprimând simetrie, matematică, echilibru mental şi respect faţă de joc. Înainte de toate însă, baseball-ul înseamnă răbdare strategică pentru că totul se joacă până la ultima minge. Este un sport care reflectă fidel spiritul american atât pe teren, cât şi în tribune, stadionul de baseball fiind poate cel mai bun loc în care poate fi înţeleasă în profunzime societatea americană." Aflat la a doua ediţie, evenimentul "Taste of the World" s-a bucurat de participarea a aproximativ 40.000 de spectatori americani.