Reacţia Simonei Halep după finala de la Roland Garros: "Sunt tristă. Este o zi grea, pentru că nu am câştigat"

Postat la: 11.06.2017 08:00 | Scris de: ZIUA NEWS

Reacţia Simonei Halep după finala de la Roland Garros:

Simona Halep (4 WTA) a pierdut, duminică, finala de Roland Garros în faţa letonei Jelena Ostapenko (47 WTA, 20 de ani) 6-4, 4-6, 3-6.

Jucătoarea antrenată de australianul Darren Cahill a fost întrecută la finiş de Jelena Ostapenko (47 WTA), letona care la 20 de ani şi 2 zile a jucat la totul sau nimic şi a câştigat pe cartea atacului, cu 54 de lovituri câştigătoare şi tot atâtea erori. Halep a început meciul de titlu cu serviciu pierdut, dar a ştiut că serviciul letonei este unul atacabil şi a gestionat perfect situaţia, profitând de fiecare eroare a Jelenei. Iar cadourile nu au fost puţine - 23 în primul set! Simona a fost condusă de două ori în primul set cu break de Ostapenko (1-0 şi 3-2), însă de fiecare dată a răspuns prompt, cu re-break în game-ul imediat următor. Finalul de manşă i-a aparţinut, pentru 6-4, dar după un start excelent de set doi, mingile letonei au început să prindă tuşele din ce în ce mai des. Iar constănţeanca nu a avut replică pe măsură.

"Sunt tristă pentru că nu am putut câştiga. Mi-e stomacul greu din cauza emoţiilor, dar sper că voi reuşi să câştig aici, pe viitor. Este visul meu! Este o zi grea, pentru că nu am câştigat, dar hai să continuăm să muncim şi să credem... Felicitări Jelena, pentru tot ce ai făcut în acest turneu. Bucură-te, fii fericită, pentru că eşti ca un copil!", a declarat Simona, la ceremonia de premiere. Primele cuvinte ale Simonei au mers către public. "Vă mulţumesc că aţi venit la meciurile mele. M-am simţit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulţumesc mult pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut", a transmis, emoţionată, Simona.