Presedintele UEFA avertizeaza ca planul pus la cale de marile echipe va ucide fotbalul

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Presedintele UEFA avertizeaza ca planul pus la cale de marile echipe va ucide fotbalul

O superliga europeana rezervata celor mai bogate echipe "ar ucide fotbalul", a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru Le Monde.

Ceferin, care este singurul candidat la alegerile pentru presedintia UEFA, se opune "oricarei ligi inchise". Potrivit acestuia, o asemenea liga "ar ucide fotbalul si ar fi plicticos sa vedem PSG - Juventus in fiecare saptamana".

Slovenul se opune si unui nou format al Mondialului cluburilor: "Este un proiect de 25 de miliarde de dolari despre care nu stim nimic, finantat de un fond strain a carui identitate nu o cunoastem. Suntem impotriva fiindca vrem sa stim cine este in spatele lui. Fotbalul nu este de vanzare."

Ceferin nu este de acord nici cu ideea ca Mondialul 2022, din Qatar, sa aiba 48 de echipe. "Qatarul nu poate organiza singur Mondialul cu 48 de echipe. Si nu are relatii politice bune cu tarile vecine", a spus el.

Ceferin i-a luat locul in 2016 francezului Michel Platini, suspendat din orice activitate legata de fotbal.

"Respect trecutul UEFA si al lui Michel Platini, suntem prieteni. A fost un presedinte bun, un superstar carismatic. Eu sunt mai putin expus, lumea ma cunoaste mai putin", a afirmat slovenul.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...