Premiu pentru Simona Halep! Va primi titlul de Doctor Honoris Causa: "Este un exemplu pentru tinerii României"

Postat la: 05.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Premiu pentru Simona Halep! Va primi titlul de Doctor Honoris Causa:

Simona Halep, 27 de ani, locul 1 WTA, va fi premiată de Universitatea de Vest din Timișoara după performanțele reușite în acest an, când a triumfat la Roland Garros.

Universitatea de Vest din Timișoara a decis să-i acorde titlul de Doctor Honoris Causa "Beneficiorum Publicorum" Simonei Halep, într-o ceremonie care va avea loc pe 23 noiembrie. Conducerea Universității susține că prin acest titlu sunt recunoscute meritele și contribuțiile la creșterea prestigiului României. "Era normal ca Simona Halep să se alăture comunității restrânse de personalități cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoașterea valorilor României este un demers continuu al universității noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului.

Performanța ei este de necontestat. La fel de important de remarcat și cinstit este și drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României și cel mai bun ambasador al țării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanța în sine, ci și prin perseverența și lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna și deschiderea unor importante posibilități de colaborare în domeniul sportului universitar", a declarat prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

loading...
PUTETI CITI SI...