Performanță uriașă, în Olanda, pentru tineri judoka cu sindrom Down

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Performanță uriașă, în Olanda, pentru tineri judoka cu sindrom Down

La inceputul acestei lunii, sapte tineri judoka din Romania cu sindrom Down membrii ai echipei „Judoka Bears" au triumfat la "The XIX Beverwijk G-Judo Tournament" 2017 din Olanda.

La aceasta competitie unde au participat reprezentanti din zece tari, toti cei sapte tinerii judoka romani s-au comportat extraordinar obtinand medalii si trofee atat la turneu de kata cat si la Memorialul de judo „Ben Van Der Eng". Alexandru Gălățanu, Dan Ardelean, Nicolae Ștefănescu, Roxana Ciupercă, Ioana Ardeleanu, Laurențiu Zelko și Mihai Neagu (FOTO) sunt cei sapte magnifici tineri judokani care au reprezentat Romania la competitia din Olanda. „Adevăratul câștig al echipei „Judoka Bears"a fost trecerea în marea majoritate a membrilor ei de la nivel 5 (acesta fiind destinat sportivilor cu tulburări severe care necesită asistența continuă atât din partea antrenorilor cât și a arbitrilor) la nivel 4 (unde sportivii se descurcă singuri fiind limitați doar de dizabilitatea lor)", a precizat pentru ZIUAnews, Alexandru Zelko ,reprezentantul Asociația Down București care a fost conducatorul delegatiei romane la turneul din Olanda.

„Daca anul trecut sportivii nostri erau incadrati, in majoritatea lor, in cadrul nivelului 5 (acesta fiind destinat sportivilor cu tulburări severe care necesită asistența continuă atât din partea antrenorilor cât și a arbitrilor), anul acesta am avut curajul de a-i inscrie , in marea majoritate, in cadrul nivelului 4 (unde sportivii se descurcă singuri fiind limitați doar de dizabilitatea lor) . Puteti a observa lesne ca anul acesta au fost apropiati de partenerii lor de competitie, desi acestia au fost mai masivi, mai inalti, mai in varstă si centuri mai colorate. Ne-am bazat aceasta decizie pe munca antrenorilor nostri Nicu Sperius si Alexandru Mînea, sub supravegherea domnului profesorul Laurențiu Bocioacă de la UNEFS Bucuresti, care au imbunatatit vizibil tehnica sportivilor nostri si asta fara stres. Atmosfera placuta de la antrenamente a avut efectele scontate. Ramane acum sa stabilizam nivelul si sa ridicam si pe ceilalti la acest nivel", a mai precizat Alexandru Zelko.

loading...
PUTETI CITI SI...