O legendă a rugby-ului românesc a murit astăzi. Viorel Morariu avea 85 de ani

Postat la: 23.05.2017 13:33 | Scris de: ZIUA NEWS

O legendă a rugby-ului românesc a murit astăzi. Viorel Morariu avea 85 de ani

Viorel Morariu, tatăl lui Octavian Morariu și unul dintre cele mai importante nume din rugby-ul românesc a murit astăzi, anunță Federația de Rugby. Morariu, 85 de ani, era președinte de onoare al FRR, iar de-a lungul carierei a contribuit decisiv la modernizarea și creșterea rugby-ului românesc, primind numeroase distinctii de-a lungul carierei, meritele fiindu-i recunoscute și apreciate de Rugby Europe și World Rugby.

Fost căpitan al echipei naționale, pentru care a jucat 14 ani, Morariu a ocupat poziția de antrenor și manager al echipei României, după care a fost cooptat în forurile internaționale ocupând diferite funcții de conducere. Acesta a jucat de 37 de ori în tricoul naționalei între 1950 și 1964, din care 22 au fost meciuri test. România a pierdut o singură dată în 14 meciuri în care a fost căpitan.

De-a lungul carierei, atât ca jucător, cât și ca antrenor, a evoluat la un singur club, RC Locomotiva Grivița Roșie cu care a reușit să câștige 10 Campionate Naționale, 4 Cupe ale României și Cupa Campionilor Europeni. Viorel Morariu a fost întâi vicepreședinte al Federației Române de Rugby între 1973 și 1987, revenind în functia de Președinte între 1990 și 1998, după care a rămas președinte onorific.