Militarii români în fruntea clasamentului la Jocurile Invictus de la Sydney. Eugen Pătru a obținut primul aur pentru România

Postat la: 26.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Militarii români în fruntea clasamentului la Jocurile Invictus de la Sydney. Eugen Pătru a obținut primul aur pentru România

Românii militari care participă la Jocurile Invictus de la Sydney au luat obținut încă din primele zile ale concursului rezultare extraordinare. . Eugen Pătru a obținut prima medalie de aur la proba de tir cu arcul olimpic. El a fost rănit în 2014 în Afganistan și a rămas infirm pentru toată viața. Are paralizie la nervul sciatic.

La această probă au participat 18 sportivi din toată lumea Un art rezultat foarte bun a fost obținut de militarul Bogdan Dragomirma care a obținut locul V la finala de 200 de metri - atlestism. Militarul a fost împuşcat în umăr şi în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan.

„De ziua Armatei României, Bogdan Dragomir a ocupat locul 5 la Jocurile Invictus de la Sydney, în cadrul finalei de 200 de metri - atletism! Felicitări, Bogdan! În luna mai, anul acesta, s-au împlinit doi ani de când acesta fost împuşcat în umărul drept şi coapsa dreaptă, pe timpul misiunii desfăşurate în Afganistan", se arată ăe pagina de Facebook a Echipei Invictus România.

Un alt rezultat excepțional a fost obținut de Dumitru Paraschiva la proba de canotaj unde s-a clasat pe locul 3, obținând medalia de bronz. România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război. României participă pentru a doua oară la aceste competiţii. Sportivii români vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime.

loading...
PUTETI CITI SI...