Liga Naţiunilor. Serbia - România 2-2. Ratare uriasă a lui Mitriță în minutul 90

Postat la: 11.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liga Naţiunilor. Serbia - România 2-2. Ratare uriasă a lui Mitriță în minutul 90

Naţionala de fotbal a României şi reprezentativa Serbiei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), luni seara, pe Stadionul ''FK Partizan'' din Belgrad, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

Aleksandar Mitrovic (26, 63) a marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru echipa României au înscris Nicolae Stanciu (48 - penalty) şi George Ţucudean (68).

Tricolorii au făcut un joc mult mai bun decât cel de vineri cu Muntenegru (0-0, la Ploieşti) şi au obţinut un rezultat foarte important, în faţa unei echipe solide, care a participat la Cupa Mondială din Rusia.

Selecţionerul Cosmin Contra a făcut nu puţin de şase modificări faţă de partida cu Muntenegru, printre cei introduşi ca titular fiind şi debutantul Denis Drăguş.

România a avut primele acţiuni ofensive în min. 7, când la capătul unui contraatac, Chipciu a tras pe lângă poartă din cădere, iar apoi Ţucudean a şutat din unghi pe lângă ţintă.

Imediat, Serbia a avut o mare oportunitate de a deschide scorul (8), Mitrovic reluând cu capul după cornerul lui Ljajic, însă Tătăruşanu a respins în transversală.

Serbia a avut iniţiativa în continuare şi Milinkovic-Savic (25) a trecut pe lângă gol, reluând cu capul pe lângă poartă.

Gazdele au marcat în min. 26, când şutul lui Kolarov a fost respins de Tătăruşanu, iar Mitrovic, aflat la pământ, a împins mingea în plasă cu toată opoziţia fundaşilor.

Pe finalul primei reprize, tricolorii au dat o replică mai consistentă. Stanciu a executat bine o lovitură liberă (38), dar Ţucudean nu a reuşit să devieze balonul. România putea intra la egalitate la pauză, dar şutul lui Chipciu (45) din marginea careului a fost deviat de Kolarov în bara transversală.

România a început mult mai motivată repriza secundă şi a reuşit egalarea la scurt timp: Chipciu, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre, a fost faultat în careu de Kolarov, iar Stanciu a transformat penalty-ul acordat (48).

Debutantul Drăguş a avut o acţiune personală, dar aceasta s-a încheiat cu un şut pe lângă poartă (59).

Serbia a revenit în ofensivă, dar masivul Mitrovic (60) a şutat peste poartă de la 20 de metri. Atacantul sârb a reuşit să aducă echipa gazdă în avantaj în min. 63, când a preluat în careu şi a şutat dintre trei jucători, Manea, Bălaşa şi Anton.

Echipa României nu s-a resemnat, iar Stanciu a fost aproape de gol (68), însă şutul său a fost deviat de Spajic aproape de gol. La cornerul care a urmat, executat de Stanciu, Ţucudean a şutat la colţul scurt şi a restabilit egalitatea, 2-2 (68).

Serbia a căutat golul victoriei, dar Tătăruşanu a fost la post la şutul lui Tadic (70), Mitrovic a reluat alături cu capul din centrarea lui Prijovic (83), iar apoi Prijovic (85), bine găsit de Mitrovic în careu, a reluat peste poartă.

România putea da lovitura la Belgrad, însă portarul Dmitrovic a respinsa salvator de la colţul scurt şutul lui Mitriţă (90).

Ultima ocazie a partidei a fost semnată de Matic (90+5), al cărui şut de la 30 de metri a fost reţinut în doi timpi de Tătăruşanu.

România va juca următoarele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, cu Lituania în deplasare (11 octombrie) şi cu Serbia acasă (14 octombrie).

Serbia - România 2-2 (1-0)
Au marcat: Aleksandar Mitrovic (26, 63), respectiv Nicolae Stanciu (48 - penalty), George Ţucudean (68).
Belgrad, Stadion ''FK Partizan''
Liga Naţiunilor, Seria C, Grupa a 4-a

Au evoluat echipele:
Serbia: 1. Marko Dmitrovic - 2. Antonio Rukavina, 5. Uros Spajic, 13. Milos Veljkovic, 11. Aleksandar Kolarov (căpitan) - 6. Nemanja Maksimovic, 14. Sasa Lukic (21. Nemanja Matic, 71) - 22. Adem Ljajic (8. Aleksandar Prijovic, 77), 20. Sergej Milinkovic-Savic (17. Filip Kostic, 64), 10. Dusan Tadic - 9. Aleksandar Mitrovic. Selecţioner: Mladen Krstajic.
Rezerve neutilizate: 12. Predrag Rajkovic, 23. Nikola Vasiljevic - 3. Milan Rodic, 4. Nikola Milenkovic, 7. Andrija Zivkovic, 15. Jagos Vukovic, 16. Nenad Krsticic, 18. Nemanja Radonjic.
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 4. Cristian Manea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 5. Mihai Bălaşa, 11. Nicuşor Bancu - 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu (9. Dorin Rotariu, 90+4), 23. Nicolae Stanciu, 21. Denis Drăguş (20. Alexandru Mitriţă, 61) - 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 82). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 6. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 10. Alexandru Maxim, 14. Constantin Budescu.

Arbitru: Vladislav Bezborodov; arbitri asistenţi: Valeri Dancenko, Maksim Gavrilin; arbitri asistenţi adiţionali: Aleksei Eskov, Kiril Levnikov; arbitru de rezervă: Dmitri Mosiakin (toţi din Rusia)
Cartonaşe galbene: Chipciu (42), Kolarov (47), Tătăruşanu (85).

loading...
PUTETI CITI SI...