Ilie Năstase continuă: "Ăsta e rasism? Dar dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Aduceţi-i aminte Serenei..."

Postat la: 26.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ilie Năstase continuă:

Scandalul de rasism în care sunt implicaţi Ilie Năstase şi Serena Williams pare departe de a se fi încheiat. La câteva ore după ce numărul unu mondial a postat pe pagina de Instagram un mesaj prin care-i răspunde căpitanului nejucător al echipei României, "Nasty" a ţinut să-i mai dea o replică americancei, vorbind din nou despre incidentele provocate înaintea partidei cu Marea Britanie.

De data aceasta, Năstase a adus în discuţie un episod petrecut la ediţia din 1997 a US Open, când Richard Williams, tatăl celor două surori, a numit-o pe Irina Spîrlea, adversara lui Venus din acel meci, "curcan alb şi urât" şi spune că remarca pe care a făcut-o la adresa copilului nenăscut al Serenei nu ar trebui să fie considerată rasistă:

"Aduceţi-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Eu ce să-i spun? A ieşit prea mult din context, e o nebunie ce se întâmplă acum. Mai au să-mi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarcă rasistă, ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte? Dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism, la fel cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea că e un curcal alb urât. Eu am spus ciocolată, pentru că bărbatul ei este blond, am făcut o glumă. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare. Şi nu ei, străinii, ci noi, românii. Dar când ei ne fac ţigani pe unde mergem? Mie mi-a plăcut declaraţia lui Mutu că era făcut ţigan când juca la Chelsea şi Fiorentina", a spus Năstase.

Întregul scandal a pornit vineri, când Ilie Năstase (70 de ani) şi-ar fi dat în petec înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup, fapt pentru care ITF a deschis o anchetă la Mamaia! Jurnaliştii de la "Daily Mail" susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre: "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?". Vorbele rostite de "Nasty" în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală.

 

loading...
PUTETI CITI SI...