Gheorghe Gușet a murit. Sportivul era internat după ce a suferit o disecție a aortei

Postat la: 12.06.2017 09:48 | Scris de: ZIUA NEWS

Gheorghe Gușet a murit. Sportivul era internat după ce a suferit o disecție a aortei

Gheorghe Gușet a murit în noaptea de duminică spre luni. Atletul era internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca după ce a suferit o disecție a aortei în urmă cu patru zile. Atletul care a bătut record după record la toate categoriile de vârstă la aruncarea greutății s-a simțit rău în urmă cu patru zile, la masa de prânz, iar medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Decesul marelui sportiv a fost anunțat de soția sa. „Gheorghe Călin Guşet a murit. Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu şi am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operaţie că te întorci la mine. E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt. Te iubesc aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva şi nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea!! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu să te odihnească în pace iubirea vieţii mele", a scris Lorena Boberschi pe Facebook.

În cursul zilei de joi, în timp ce se afla la masă cu Lorena Boberschi - partenera sa de viaţă, cea care i-a fost şi antrenor când era sportiv, Gheorghe Guşet a început să se simtă rău şi s-a albit la faţă. Automat, au fost făcute câteva manevre de resuscitare, după care a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă şi transferat de urgenţă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. În cursul nopţii, undeva în jurul orei 4.00, Guşet a suferit o intervenţie chirurgicală complexă ce poate dura chiar până la 12 ore, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa reuşitei operaţiei!? „Nu îmi vine să cred. Marţi dimineaţa, când am avut şedinţă la club cu toţi antrenorii, Guşet era bine dispus, am discutat cu el şi nu era nicio problemă", spune Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal din Zalău.

Gheorghe Gușet, născut pe 28 mai 1968, n-a avut rival timp de 25 de ani în probele de aruncare agreutății, câștigând competiții la toate categoriile de vârstă. „Uriaşul din Carpaţi" era una dintre metaforele cu cale era gratulat Gheorghe Guşet, aceasta nu numai datorită fizicului impresionant, ci a rezultatelor de excepţie din cariera lui sportivă! Din păcate, cariera sa de performanţă s-a întrerupt brusc când avea 40 de ani, după o insuficienţă renală cronică. Până la urmă, marele atlet a fost supus unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Operaţia a fost una reuşită, iar Guşet s-a născut pentru a doua oară! Între timp, el a mai acuzat probleme de sănătate, dar şi-a continuat activitatea de antrenor la CSM Zalău.